За нас

Център за либерални стратегии е създаден през 1994 година като независима неправителствена организация. В дългата си история ЦЛС винаги е провеждал изследвания, ориентирани към предложения за публични политики, съдействал е за рационализирането на публичния дебат, ангажирал се е с подкрепа на гражданското участие и с формирането на активно гражданско общество. Амбициите на ЦЛС са едновременно да предлага задълбочени и внимателни експертни анализи, свързани с актуалните проблеми на политическия, икономическия и социалния живот, както и да предлага нови подходи, да търси провокативни перспективи, през които да постига по-добро разбиране на процесите в страната, в региона и в глобалния свят.


Управителен съвет
Екип

Ние нямаше да сме това, което сме ако сред нашите основатели не бяха
Румен Аврамов, който ни задаваше перспективата на икономическата история,
Йонко Грозев, с когото развихме чувствителност към важността и крехкостта на човешките права и
Юлия Гурковска – Джу, която ни подари политическото като приключение и ни научи да плаваме в океаните от любопитство.
През годините с нас бяха:

Партньорската мрежа, която сме създали, се разпростира от България през Балканите, Европа, Русия до САЩ. Тя включва партньори, с които работим от 90-те години на ХХ век и заедно сме се формирали като независими неправителствени организации и изследователски центрове, както и утвърдени глобални тинк танкове, с които споделяме общи каузи.

Нашите партньори са вписани в проектите, по които работим заедно.


ЦЛС поддържа независимостта си като диверсифицира източниците на финансиране. В дългата си история успяваме да гарантираме изпълнението на проектите, по които работим, чрез различни донори. Разбира се, няма как да не отбележим специално институцианалните финансирания, защото те дават устойчивост на тинк танкове като нашия. Във всеки проект посочваме финасиращата организация.


Консултативен съвет

Сподели тази страница