Събития

Европа след Брекзит

Център за култура и дебат „Червената къща“ и Френски институт в България, в сътрудничество с Център за либерални стратегии, представят:

Европа след Брекзит 
дебат, петък, 15 юли от 17:00 ч.
Две седмици след референдума във Великобритания относно члеството на страната в Европейския съюз (ЕС) и шока от резултата му, вече неизбежно говорим за ЕС преди и след референдума. Докато преди само десет години Европейският съюз беше обявяван за модел за демокрациите на 21 век, днес бъдещето на проекта ЕС изглежда неясно. В морето от последвалите референдума интерпретации липсва консенсус за това какво следва: разпад на ЕС или нов тласък на евроинтеграцията? Задава ли се нов световен ред? Симптом за състоянието на демокрациите в ЕС ли е референдумът? Как ще изглежда „след-Брекзитна Европа“?

С участието на: Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, посланик на Република Франция в България, Денис Галиган, професор по социално-правни науки, Оксфордски университет, Иван Кръстев, политолог, Център за либерални стратегии. Дебатът ще бъде модериран от Даниел Смилов от Центъра за либерални стратегии.

На български език.