Събития

Второ биенале на гражданското участие

В партньорство с Европейския съвет за външна политика и фондация “БлуЛинк”, сдружение “Форум Гражданско Участие “и Български център за нестопанско право, организираха второ Биенале на гражданското участие.

На 22 януари в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“ се проведе второто Биенале на гражданското участие, организирано от сдружение “Форум Гражданско Участие” и Български център за нестопанско право в партньорство с Европейския съвет за външна политика и фондация “БлуЛинк”.

По време на събитието бяха представени доклади, посветени на председателството на България на Съвета на ЕС, опита на Естония, приноса на неправителствените организации към европейските политики и Индекса на гражданското участие 2016-2017. На панелна дискусия бяха обсъдени препоръки за увеличаване на гражданската активност на национално и европейско ниво.

Сред участниците бяха Огнян Златев (Представителство на ЕК в България), Мартен Лаури (Национална фондация за гражданско общество на Естония), Даниел Стефанов (Европейски съвет за външна политика), Павел Антонов (БлуЛинк), проф. Иво Драганов (Нов български университет), Ива Таралежкова (Форум Гражданско Участие), Любен Панов (Български център за нестопанско право) и Боряна Димитрова (Алфа Рисърч).

ЕСВП София