Събития

Мемориална лекция Джу 2012


За добро или за лошо: интернет, социалните медии

и нашият все по-малък свят


Скот Карпентър, заместник директор на Google Ideas
Модератор: Деян Кюранов, ЦЛС
Скот Карпентър е заместник директор на Google Ideas, новия про-активен тинк-танк на Google, където отговаря за развитието на технологиите свързани с управлението и е съветник по стратегията в други три ключови сфери: борба с терористичния екстремизъм, противопоставяне на нелегалните мрежи и разширяването на свободата на словото в затворени общества. 

Преди да се присъедини към Google, Скот учредява и ръководи проект „Фикра“ във Вашингтонския институт за политики в Близкия Изток (Keston Family Fellow, Washington Institute for Near East Policy). Целта на проекта е чрез социалните медии да се обменят идеи сред демократични активисти от Арабския свят и да се подпомагат контактите им с експерти и политици от САЩ и Европа.

Преди това, Скот работи като заместник-помощник държавен секретар в Бюрото по близкоизточни въпроси, където участва в разработването и изпълнението на Инициативата за партньорство в Близкия изток, преди да бъде назначен за координатор на инициативата  за Широкия Близък Изток и Северна Африка.

Работил е още като управляващ директор във Временната коалиционна администрация в Ирак и заместник помощник-секретар в Бюрото по човешки права и демокрация.

По-рано в кариерата си, Скот е работил в Конгреса на САЩ и в Международния републикански институт, където създава Европейската програма и я ръководи от Братислава, Словакия.

Мемориални лекции ДЖУ