Публикации

Векът на анти-американизма

Иван Кръстев, Алън Макферсън, 2007

Есетата, които Иван Кръстев и Алан Макферсън са събрали в тази малка книга представляват изключителен принос към бързо нарастващата литература по проблемите на „анти-американизма”. Те покриват значително географско пространство от Югоизточна Азия до Централна Европа и предлагат редица оригинални разсъждения за произхода и природата на съвременните анти-американски чувства. Всеки който иска да разбере този проблем, което означа всеки, който се вълнува от настоящата нестабилна глобална ситуация, трябва да прочете „Векът на анти-американизма”
Тони Джуд, директор на Reamrque Institute към Ню йоркския университет. Автор на „След войната: История на Европа от 1945 г. насам”

„Анти-американизма е психологически сложен, политически разнороден и всеобхващ феномен на културните възприятия. Всеки, който иска да разбере неговите многобройни корени и парадоксални траектории, трябва да прочете тази изключителна книга”
Стивън Холмс, професор по право в юридическия факултет на Ню йоркския университет. Автор на „Анатомия на анти-либерализма”

„Много често дебатите за анти-американизма се разпадат на чернобели лозунги от рода: ние – те. Есетата в тази книга срещат тези прости истории, което е похвално начинание, но също и предизвикателство. Книгата събира международни мнения в един диалог, който ни помага да разнищим многостранните и политически разкази за анти-американизма в новия век.”
Даян Стоун, Факултет по политически и международни изследвания, Университет Уоурик и Мари Кюри председател, Централно европейски университет. Редактор на Global Knowledge Networks and International Development
Статии и книги