Публикации

Виждаме началото на доверие между двете най-големи коалиции

Надявам се, че ще стигнем и до решение за изпълнителната власт. Не може повече да живеем в тази ситуация на служебни правителства, контролирани еднолично от президента
"Има надежда и известен шанс да проявим оптимизъм в този момент. Виждаме началото на доверие между двете най-големи коалиции". Това заяви пред БНР социологът Мила Минева. Тя коментира избирането на Росен Желязков за председател на 49-ото Народно събрание.

"Все още правителството е в неизвестност. Инициативата е на първата политическа сила. Тя има много ходове пред себе си".

Двете коалиции започнаха да говорят по политики, а това е добър знак, обясни социологът.

"Започнаха да водят истински важен разговор, вместо да се замерват с лъжи и взаимни обвинения. Успяха да надскочат тясно партийните си интереси и да формират една законодателна програма, която да съответства на националния ни интерес"

Надявам се, че ще стигнем и до решение за изпълнителната власт, посочи тя.

"Това е начало на изграждане на доверие между двете главни коалиции. Не означава непременно съвместно правителство, но е готовност да се инвестира предварително доверие в управленска програма".

Надявам се, че ПП и ДБ няма да дадат индулгенция на ГЕРБ, каза Мила Минева.

"Вместо това ГЕРБ да направят стъпки, с които да покажат, че променят отношението си към властта, да дадат знак, че са готови да променят начина, по който практикуват политическото".

Предварителните обвинения, които чухме от "Възраждане" и БСП, са безотговорни, заяви социологът.

"За България е важно да има редовно избрано правителство. Не може повече да живеем в тази ситуация на служебни правителства, контролирани еднолично от президента".

Цялото интервю на Ирина Недева с Мила Минева може да чуете в звуковия файл.


В медиите