Публикации

Налагането на „зелен сертификат“ е правилната публична политика

Интервю на Ирина Недева с доц. Мила Минева

"След като избрахме партии, които обещаваха промяна, сега се връщат към познатите ни от миналото практики на "законни изключени", какъвто е случаят с това дали трябва да се влиза в Народното събрание със "зелен сертификат", това ми се струва изключително лош сигнал", коментира пред БНР преподавателката по социология доц. Мила Минева от Софийския университет "Свети Климент Охридски".


"И дори това да е въпрос на лоша комуникация, добре е поне новият парламент да се научи да комуникира правилно", заяви още доц. Минева.

Доц. Минева коментира още, че предложението на ГЕРБ да отпадне тогава "зеленият сертификат" означава, че партиите действат от гледна точка на партийния си интерес, а не от грижа за народа.

"Надявам се, че това са били просто реверанси към бъдещото правителство и впоследствие опозицията ще бъде и непримирима, както обещаваше ГЕРБ, а  всички депутати ще се върнат към здравия разум и ще си представят, че освен тактически действия, трябва да се вземат и някакви стратегически мерки", посочи още доц. Минева.

Доц. Минева заяви, че налагането на "зелен сертификат" е правилната публична политика, ориентирана към здравето на всички нас.

"Това може да не се харесва на част от хората, но това депутатите, да си го спестят това изискване, не мисля, че ще бъде простено", заяви още социологът.

"Това Народно събрание трябва да вземе като първо свое решение за прилагане на зеления сертификат.

Това ще е първият акт, с който ще покаже, че промяната не е набор от думи, с които са искали да спечелят наивни граждани, а истински политически ангажимент", обобщи доц. Минева.

Още по темата в звуковия файл.


В медиите